Also Read-
Current Affairs Quiz collection of June 2016
GK Booster of June 2016
1. Who was appointed as new CBDT Chairperson?
Ans- Rani Nair
2. Who was sworn in as the new Chief Justice of Allahabad High Court?
Ans- Justice Dilip Babasaheb Bhosale
3. The World Day against Trafficking in Persons is observed across the world on……..?
Ans- 30 July
4. The Mohun Bagan FC has conferred club’s highest decoration Mohun Bagan Ratna (jewel) on…..?
Ans- legendary Indian Footballer Syed Nayeemuddin
5. Pashudhan Bima Yojana launched by which State?
Ans- Haryana
6. Military Exercise ‘Maitree’ is a joint military exercise between which countries?
Ans- India-Thailand
7. Who was conferred with the 2016 Lifetime Achievement Award by the Advertising Agencies Association of India (AAAI) ?
Ans- Srinivasan K Swamy
8. he World Hepatitis Day is being observed every year on…….?
Ans- July 28
9. Mahasweta Devi, who recently passed away, was the well-known personality of which field?
Ans- Literature
10. Which committee will be constituted by Union Government for timely implementation of Central Schemes?
Ans- Disha